Eco-lood

I-form is zgn. Eco-lood, een loodvervanger op basis van een strekmetaal en EPDM rubber. I-Form beschikt over de eigenschappen van traditioneel bouwlood en kent daarnaast nog een aantal voordelen ten opzichte van bouwlood. Hieronder schrijven we over i-Form, een van de producten van de IPEX-group, veel gebruikt als bouwlood en omdat we zelf produceren is maatwerk mogelijk.

Voordelen van I-Form als Eco-lood

I-Form is er in 3 verschillende kleuren; Rood, Grijs en Zwart, op deze manier is het altijd perfect aan te passen aan de kleur van de dakpannen en het metselwerk. Doordat de kleur tijdens het productieproces toegevoegd wordt is het kleurvast en zal het ook door UV niet verkleuren. I-Form kent een levensduur van minimaal 25 jaar omdat het gemaakt is van rubber.

Daarnaast is i-Form eenvoudiger te verwerken omdat het lichter in gewicht is dan traditioneel bouwlood, daardoor is het ook makkelijker te zetten. I-Form wordt verwerkt op exact dezelfde manier als lood, het maken van de lasverbindingen gebeurt met behulp van de bijbehorende lijm.

Maatwerk

Op locatie in Enter wordt i-Form op maat gemaakt zodat er geen nabewerking hoeft plaats te vinden. Zowel de afmetingen als de afwerking op de achterkant kan op maat gemaakt worden. Wil je hier meer van weten? Neem dan contact op met onze specialisten.

Afwerking achterzijde

De achterzijde kan op verschillende manier afgewerkt worden. Er bestaat de mogelijkheid om 1,2 of geen butyllijnen op de achterkant te bestellen, maar ook een volledige verlijming op de achterkant is een van mogelijke afwerkingen van dit eco-lood.

Kennis maken met ons eco-lood?

Heb je vragen over i-Form? Onze specialisten staan tijdens voor je klaar; je kunt ze bellen op +31 547 384 635 of vul het contactformulier in. Maak nu kennis met i-Form en vraag hieronder een gratis sample aan.