EPDM als gevelbekleding

Met behulp van EPDM kun je je gevel goed wind- en waterdicht maken. Doordat EPDM geen onderhoud nodig heeft en een lange levensduur heeft maakt is het eveneens een duurzame oplossing. Hieronder lees je over de eigenschappen en de samenstelling van i-Form, dè EPDM oplossing van IPEX.

Eigenschappen EPDM

Een van de eigenschappen van i-Form EPDM is elasticiteit; hierdoor is het makkelijk te gebruiken in de gevelbouw. Temperatuurverschillen zorgen bijvoorbeeld voor uitzetting en krimp, de elastische eigenschap voorkomt het scheuren van het materiaal. Daarnaast is EPDM wind- en waterdicht waardoor je gevel goed beschermd is tegen de invloeden van tocht en vocht.

EPDM wordt vaak gebruikt om kieren wind- en waterdicht af te werken. Hierbij kun je denken aan de afwerking bij kozijnen, dakkapellen of aansluitingen van het dak op de gevel.

Samenstelling i-Form

De EPDM Stroken van I-Form zijn speciaal ontwikkeld voor de dak- en gevelbouw. De speciale samenstelling maakt het materiaal flexibel maar vormvast waardoor het goed inzetbaar is als vervanger van bouwlood.

i-Form kent 3 verschillende lagen:

  • Een bovenlaag van EPDM-rubber;
  • De tussenlaag is gemaakt van een speciaal aluminium strekmetaal;
  • De onderkant is een EPDM-rubber voorzien van een beschermfolie.

De bovenste laag zorgt voor een goede bescherming tegen veroudering door Ozon en Uv-straling, waardoor het lang mee gaat. Het strekmetaal zorgt ervoor dat het vormvast is waardoor het bijvoorbeeld ook veel gebruikt wordt als voetlood bij schoorschenen.

EPDm van i-Form

i-Form wordt breed ingezet en kan dan ook op verschillende ondergronden worden toegepast, vaak wordt er handmatig een plaklaag aangebracht om opwaaien te voorkomen. Naast dat i-Form kan geleverd worden zonder plaklaag en je deze dus met de hand aanbrengt. Is er ook de keuze voor 1, 2 plakstroken of voor FSA (Fully Self Adhesive). Deze laatste heeft een all-over plakstrook op de achterkant. Afhankelijk van de werkzaamheden wordt vaak gekozen voor 1 van de 4 varianten.

i-Form

I-Form is een van de productlijnen van IPEX. IPEX levert en produceert achterconstructies, bevestigingsmateriaal en afdichtingsmaterialen voor dak- en gevelbouw uitsluitend aan bedrijven en groothandels. Zo produceren we bijvoorbeeld privat labels of vind je ons EPDM terug bij prefab dakkapellen. Omdat wij ook produceren zijn we in staat om op verzoek EPDM naar jouw gevelklus aan te passen.

In onze online shop vind je diè EPDM-producten die bij ons uit voorraad leverbaar zijn, dit is echter een klein deel van ons assortiment. Vind je niet wat je zoekt of heb je speciale wensen je kunt ons tijdens kantoortijden altijd bellen op 0547-384635 of een mail sturen met al je vragen; we denken graag met je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.