EPDM Loketten

Met i-Form kun je je lood loketten vervangen door EPDM loketten. Lood loketten worden gebuikt voor een waterdichte aansluiting van een pannendak op opgaand metselwerk of schoorsteendoorvoer. De loketten worden horizontaal ingemetseld en aan de andere kant wordt de strook onder de pannen geklopt.

Lood kent echter een aantal nadelen waardoor steeds vaker vervangen word door duurzamere en voordeligere alternatieven. Een van deze alternatieven is i-Form. Hieronder lees je waarom i-Form geschikt is alternatief voor lood.

Waarom is i-Form geschikt als vervanger van lood bij loketten

i-Form bestaat uit 3 lagen waardoor het geschikt is als vervanger voor lood bij de aansluiting van een pannendak met opgaand metselwerk of schoorsteendoorvoer. De toplaag en de onderlaag bestaan beide uit EPDM rubber. De tussenlaag is gemaakt van speciaal aluminium strekmetaal, met name deze tussenlaag maakt i-Form geschikt als loodvervanger bij loketten.

i-Form samenstelling
i-Form bestaat uit 3 lagen.

EPDM kent een aantal voordelen ten opzichte van lood als materiaal voor loketten. i-Form laat zich makkelijk vormen, is vorm vast en je kunt er doorheen schroeven. Daarnaast is i-form;

  • niet giftig;
  • licht van gewicht;
  • niet zo diefstal gevoelig dan de traditionele producten;
  • zeer flexibel;
  • milieuvriendelijk;
  • lange levensduur;
  • laat geen (lood) strepen achter op daken en muren.
  • leverbaar in 3 kleuren: zwart, grijs en rood.

Standaard word i-Form geleverd op rollen van 10 meter in verschillende breedtes. Daarnaast kun je kiezen uit geen, 1 of 2 butyl plaklijnen of voorzien van een volledige plaklaag op de achterkant. Omdat i-Form door de IPEX Group wordt geproduceerd in Nederland is er veel maatwerk mogelijk waaronder afwijkende lengtes, breedtes en afwerkingen.

Meer weten over onze EPDM Loketten?

In onze webshop vind je alle standaard producten die uit voorraad leverbaar zijn. Ben je op zoek naar grotere aantallen, afmetingen of heb je specifieke wensen voor jouw loketten? Op onze locatie in Enter produceren we, naast een aantal prival labels, ook op maat voor organisaties. Neem contact op met onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden. Tijdens kantooruren kun je ze bellen op 0574-384635 of vul het contactformulier in voor specifieke vragen.

Liever eerst kennis maken met ons product? Vraag dan nu een sample aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.