EPDM op maat

I-Form is de merknaam van alle EPDM producten op maat van IPEX-group. In de webshop op deze site vind je de meest gevraagde EPDM producten; deze houden wij op voorraad om zo snel te kunnen leveren, voornamelijk produceren we privat labels, speciale afmetingen en hoeveelheden.

Wat is i-Form ?

i-Form is een waterkerende folie die gemaakt is van een speciaal soort EPDM. EPDM dat een samenstelling is van synthetische rubbers, bestaande uit Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het rubber flexibel, maar toch waterdicht en makkelijk te bewerken is. EPDM is het ideale materiaal dat in i-Form verwerkt is en perfect geschikt is voor daken. i-Form is waterdicht, Uv-straling- en ozonbestendig, erg duurzaam omdat het een levensduur van minimaal 20 jaar!

Wanneer je bij IPEX EPDM op maat besteld, weet je zeker dat je dakbedekking van een hoogwaardige kwaliteit hebt.

Welke eigenschappen heeft i-Form?

I-Form is perfect te gebruiken voor het waterdicht maken en houden van dakgevels. Bij IPEX kunnen wij i-Form voor je in elke gewenste afmeting snijden zodat je deze helemaal naar je eigen wensen kunt gebruiken bij bevestiging. Dankzij het vormvaste maar toch flexibele materiaal is i-Form uitstekend te vormen. Het is buigzaam en rekbaar tot 62% in de lengte en 22% in de breedte. i-Form is licht in het gewicht waardoor het snel en eenvoudig gebruikt kan worden en op de juiste manier makkelijk kan worden verwerkt. I-form is daarnaast ook ideaal om te dienen als waterkering bij schoorstenen en is het flexibel genoeg voor het vormen langs een dakkapel als afdichting.

Welke soorten EPDM op maat zijn er leverbaar?

Bij IPEX kunnen we met i-Form verschillende soorten EPDM op maat maken en leveren. Naast de afmeting kunnen we ook de achterkant op voor je op maat afwerken. De verschillen in afwerking bestaan voornamelijk uit het verschil in plaklaag. Deze plaklaag wordt op onze productielocatie aangebracht en voorzien van een beschermfolie die je bij het aanbrengen kunt verwijderen. Er zijn 4 verschillende soorten afwerkingen waar je uit kunt kiezen:

  • geen plaklaag op de achterkant;
  • 1 plakrand aan de linker- of de rechterkant;
  • 2 plakranden aan beide zijkanten
  • All over plaklaag; wij noemen dit Fully Self Adhesive (FSA)

Wij kennen een drietal standaard kleuren namelijk zwart, grijs en rood. Heb je echter specifieke wensen voor een EPDM product op maat dan denken we graag met je mee.

Meer weten over i-Form producten op maat?

Als je nog vragen hebt over i-Form op maat of een sample wilt aanvragen vul dan het contactformulier in, mail ons of bel tijdens kantooruren naar 0547-384635. Onze adviseurs denken graag met je mee om jouw EPDM product op maat te maken zodat jij het makkelijk kunt verwerken.