EPDM Stroken

EPDM stroken zijn gemaakt van een samenstelling van synthetische rubbers. Deze rubbers bestaan uit Dieen, Propyleen, Monomeer en Ethyleen, de samenstelling zorgt ervoor dat het rubber flexibel, waterdicht en makkelijk te verwerken is. EPDM is het ideale materiaal voor je dak, dakgoot en gevel omdat het waterdicht, UV – en ozonbestendig is. En aangezien het een levensduur heeft van minimaal 20 jaar is ook een duurzame keuze.

Enkele redenen voor het gebruik van EPDM Stroken:

Naast dakgoten kunnen ook daken, gevels, naden, voegen en aansluitingen wind-, en waterdicht gemaakt worden met EPDM stroken. Deze stroken worden dan ook vaak gebruikt als afdichting bij de montage van dakramen of dakkapellen, maar ook tussen de gevelplaat en de achter constructie wordt EPDM gebruikt. De belangrijkste reden voor het gebruik van EPDM Stroken van onze klanten zijn vaak:

  • het tegengaan van houtrot;
  • uitvlakken van oneffenheden van het houten regelwerk;
  • reductie van trillingen;
  • bescherming van de gevelplaat tegen zuren uit het hout;
  • waterkering;
  • contactonderbreking;
  • voorkoming van strepen op de gevelplaat door vochtonttrekking vanuit de gevelplaat door het houten regelwerk.

Afmetingen en Soorten

De EPDM stroken zijn bij ons in de online shop verkrijgbaar in een aantal verschillende standaard breedtematen. Op verzoek maken we ook andere maten op onze locatie in Enter. Je kunt stroken bij ons bestellen in de maten 100mm tot en met 1.000 mm breed eventueel voorzien van een zelfklevende laag op de achterkant.

Meer weten ?

Heb je vragen over de EPDM stroken? Kun je in onze shop niet vinden wat je zoekt, heb je grotere hoeveelheden nodig of wil je graag een sample ontvangen? Neem dan contact op met onze specialisten, tijdens kantooruren kan dat op +31 547 – 384 635 of een mail mail sturen naar info@ipex-group.com.

I-Form en EPDM stroken zijn producten van IPEX. IPEX levert en produceert achterconstructies, bevestigingsmateriaal en afdichtingsmaterialen voor dak- en gevelbouw uitsluitend aan bedrijven.