EPDM Voegband

EPDM voegband is speciaal ontworpen voor dak- en geveltoepassingen. Door de samenstelling van grondstoffen is het materiaal zeer flexibel en vorm vast, dit betekent dat het kan worden gevormd naar de vorm van ondergrond. Daarnaast zorgt deze samenstelling voor een goede bescherming tegen veroudering, Ozon en UV straling.

EPDM loodvervanger
EPDM Voegband

Waarom wordt EPDM voegband gebruikt?

EPDM Voegband wordt veel gebruikt als afdichting tussen de gevelplaat en de achter constructie en zorgt voor de bescherming tegen vocht. Zo kom je EPDM voegband ook tegen voor de afdichting van de naden tussen Rockpannel®, Trespa® en andere plaat types als bijvoorbeeld HPL, vezelcemet en aluminium composiet.  

Redenen voor gebruik van EPDM voegband, naast het wind en waterdicht maken, zijn:

  • Gemakkelijk te verwerken;
  • Contactonderbreking;
  • Gaat houtrot tegen;
  • Trillingen verminderen;
  • Waterkering;
  • Uitvlakken van oneffenheden van het houten regelwerk.

Welke EPDM Voegbanden staan in de online shop?

In onze online shop staan alleen de vlakke EPDM voegbanden die uitvoorraad leverbaar. Dit zijn voegbanden zonder plakrand, met een lowbonding òf een high bonding achterkant. Deze varianten beschrijven we hieronder wat uitgebreider:

  • Zonder plakrand. Deze vlakke EPDM voegband, is geschikt bij het afdichten stelkozijnen, dakgootafdichtingen en perfect voor houtbescherming bij geventileerde gevels. Maar is ook ideaal om verschillende stukken EPDM- of rubberfolie te verlijmen met elkaar. Door EDPM voegband te gebruiken in combinatie met een primer zal vulkanisatie optreden. Hierdoor ontstaat een sterke waterdichte verbinding.
  • Low Bonding. Een zelfklevende EPDM voegband met acryl backing wordt gebruikt als contactonderbreker bij regelwerk voor gevelbekleding en afdichtingen in de spouw of bij gevelplaat bevestigingen. Low Bonding is niet 100% luchtdicht en heeft een lagere kleefkracht high bonding.
  • High Bonding. Deze vlakke zelfklevende EPDM voegband met een acryl backing heeft een hoge kleefkracht. Door de combinatie van EPDM en de HB acryl uitvoering, is het zeer geschikt voor allerlei afdichtingen waarbij er hoge eisen worden gesteld aan de hechting en de blijvende afdichtingen.

Hebben jullie alleen vlakke EPDM voegbanden?

Nee, naast vlakke EPDM voegbanden hebben wij ook EPDM voegprofielen, deze zijn echter alleen op aanvraag leverbaar. Meer informatie hierover vind je hier op de site van IPEX. EPDM voegbanden zijn een paar van de dak- en gevelproducten van IPEX. IPEX levert en produceert achterconstructies, bevestigingsmateriaal en afdichtingsmaterialen voor dak- en gevelbouw uitsluitend aan bedrijven en groothandels.

Meer weten of vragen aan onze experts ?

Heb je vragen over de EPDM voegbanden, heb je grote hoeveelheden nodig òf wil je een sample ontvangen? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op +31 547 – 384 635 of een email te sturen.