Alternatief op loodslabben

voor welke toepassingen is i-Form te gebruiken?

i-Form is de EPDM loodvervanger van IPEX uit Enter. Het perfecte en gebruiksvriendelijker alternatief voor loodslabben. i-Form is ideaal te gebruiken voor toepassingen waar verschillende materialen op elkaar aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan het verticale metselwerk van een schoorsteen, op omliggende dakpannen of het opgaande metselwerk van een gevel dat aansluit op een plat dak. Daarnaast heeft i-Form ook een belangrijke functie als het gaat om de waterkering in bouwkundige constructies. Zoals in muren, boven kozijnen, op daken en rondom dakkapellen. Ook bij dakdoorvoeren die vaak bedoeld zijn voor de aan- of afvoer van lucht of gas kan i-Form worden toegepast.

Loketten

Door onze convectie van de EPDM producten op klant order, worden ook loketten en nok- en hoekloketten geproduceerd. Hier wordt geen gebruik gemaakt van bouwlood maar van i-Form, het loodvervangende alternatief.

Deze loketten, nok- en hoekloketten worden veelal toegepast in de prefab industrie onder ander bij prefab schoorstenen.

Loketten worden trapsgewijs toegepast. Dit gebeurt bij de aansluiting tussen het metselwerk en een hellend dak. Ze worden in het metselwerk doorgevoerd tot in het binnenspouwblad. Op deze manier ontstaat er een waterkerende afdichting in de spouw.

IPEX IForm Toepassing Dakraam

EPDM afdichtingsband voor dakramen

Ons EPDM alternatief op loodslabben is zeer geschikt voor dakramen. Onze afdichtingsband is erg vormvast en flexibel, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is.

Dankzij onze ruime hoeveelheid aan afdichtingsbanden kunnen deze op order worden besteld, hierdoor kunnen wij een snelle levertijd garanderen.

De materialen die voor onze afdichtingsbanden gebruikt worden zijn recyclebaar, bestendig tegen UV-straling ozon en zijn niet giftig.


IPEX IForm Toepassing Schoorsteen

EPDM afdichtingsband voor schoorstenen

i-Form slabbe is een alternatief op een traditionele loodslabbe welke gemaakt zijn van bouwlood. De slabbe wordt toegepast als waterkering in opgaand metselwerk. Dit zie je onder andere bij lateien boven gevelopeningen en bij galerij- en balkonaansluitingen.

i-Form slabbe is een waterkering bestaand uit een EPDM Lateislabbe met op het uiteinde een strook i-Form (Loodvervanger).

IPEX IForm Toepassing Dakkapel

EPDM afdichtingsband voor dakkapellen

Stugge loodslabben zijn verleden tijd met onze flexibele afdichtingsband. i-Form is omwille van zijn flexibiliteit het ideale materiaal om kieren en spleten rond o.a. kozijnen en dakkapellen te dichten.

IPEX IForm Toepassing Muur

EPDM afdichtingsband voor muren

Het is van belang om een degelijke waterkering in de gevel aan te brengen. Voegen en naden dienen worden afgedicht, om optrekkend vocht, condens en insijpelen van water te voorkomen. Waterdichte aansluitingen in gevels en gebouwen kunnen met i-Form, als duurzaam alternatief op loodslabben, op een eenvoudige manier gerealiseerd te worden.

i-FORM

I-Form is een van de loodvervanger van EPDM in het assortiment van IPEX. IPEX levert en produceert achterconstructies, bevestigingsmateriaal en afdichtingsmaterialen voor dak- en gevelbouw uitsluitend aan bedrijven en groothandels. Omdat wij produceren zijn we in staat om op verzoek EPDM aan jouw gevelklus aan te passen.

In onze online shop vind je diè EPDM-producten die bij ons uit voorraad leverbaar zijn, dit is echter een klein deel van ons assortiment. Vind je niet wat je zoekt of heb je speciale wensen? Je kunt ons tijdens kantoortijden altijd bellen op 0547-384635 of een mail sturen met al je vragen; onze specialisten denken graag met je mee.

Wil je liever graag eerst kennis maken met ons product?