Loodvervanger i-Form

i-Form is ons alternatief op bouwlood. Bouwlood wordt gebruikt in de aansluitingen in daken en gevels als waterkering. Van oudsher worden deze aansluitingen veelal gemaakt van lood, maar steeds vaker wordt dit lood vervangen door alternatieven, onder andere door het op rubber gebasseerde EPDM. EPDM is een waterdicht en flexibel rubber dat makkelijk te verwerken is, een langere levensduur heeft dan lood, milieuvriendelijker is en EPDM is minder diefstal gevoelig. Redenen genoeg om i-Form als loodvervanger te gebruiken.

Hieronder vertellen wij meer over i-Form ons alternatief op bouwlood.

Wat zijn de voordelen van loodvervangers.

i-Form wordt vooral gebruikt voor het wind- en waterdicht afwerken van daken, gevels, dakkapellen en schoorstenen. Dankzij de bijzondere EPDM samenstelling is het materiaal flexibel en daarmee is het uitstekend aan te brengen. De grootste voordelen van EPDM zijn ten opzicht van lood zijn:

  • Reductie van trillingen;
  • Oneffenheden van het houten regelwerk uitvlakken;
  • Contactonderbreking;
  • Houtrot tegengaan;
  • Waterkering;
  • Beschermen van de gevelplaat tegen zuren uit het hout.
Bouwloodvervanger van i-Form

I-Form® is opgebouwd uit 3 lagen, bestaande uit:

  • Speciale EPDM rubberen toplaag.
  • Een tussenlaag van speciaal aluminium strekmetaal.
  • Onderlaag is een speciale EPDM Rubber met specifieke eigenschappen en voorzien van beschermfolie.

Welke soorten loodvervangers kent i-Form.

In onze online shop bieden we een aantal standaard afmetingen en afwerkingen aan die uit voorraad leverbaar zijn. Naast 3 verschillende kleuren zijn er 4 verschillende soorten afwerkingen aan de achterkant waar je uit kunt kiezen.

Als eerste is er een loodvervanger zonder plakrand, hier kun je zelf eventueel de lijmlaag aan toevoegen. Daarnaast zijn er loodvervangers met 1 of 2 of butyl strips op de achterkant en is er een variant die een all-over plaklaag heeft. Wij noemen deze laatste variant FSA (Fully Self Adhesive) of te wel zelfklevend. Dit betekent dat de volledige bevestigingskant van i-Form een all-over zelfklevende plaklaag heeft die zeer gemakkelijk te bevestigen is. Alle i-Form met een plaklaag is voorzien van een beschermfolie die tijdens het aanbrengen eenvoudig verwijderd kan worden.

Meer weten over i-Form of onze andere producten?

Ben je op zoek naar andere aantallen, afmetingen of heb je specifieke wensen? Op onze locatie in Enter produceren we, naast een aantal privat labels, ook op maat voor zakelijke klanten. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Onze specialisten denken graag met je mee. Tijdens kantooruren kun je ze bellen op 0547-384635 maar je mag ook het contact formulier invullen.

I-Form is een product van IPEX. IPEX levert en produceert achterconstructies, bevestigingsmateriaal en afdichtingsmaterialen voor dak- en gevelbouw uitsluitend aan bedrijven.